Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis se implică în războiul dintre PNL și USR, în scandalul voturilor pentru Florin Iordache

Wednesday, 21 October 2020, 21:26 Sursă: realitatea.net

"Cred că această alegere a făcut să fie lumea atât de supărată încât încearcă să caute vinovați în loc de soluții. Ar fi ciudat dacă s-ar certa. Aici a câștigat majoritatea PSD," a afirmat Klaus Iohannis, la conferința de presă săptămânală de la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a declarat, însă, că indiferent de ce condiții ar putea pune USR pentru viitoarea guvernare, tot Ludovic Orban rămâne varianta de premier. Comentariile președinelui țării au venit în contextul în care liderii celor două formațiuni s-au acuzat de blat ăn favoarea PSD.

Deși parlamentarii PNL și USR spun că l-au susținut pe Augustin Zegrean la șefia Consiliului Legislativ, fostul președinte al Curții Constituționale a obținut doar 41 de voturi, în timp ce Florin Iordache a fost votat de nu mai puțin de 185 de parlamentari.

"PNL l-a avut candid pe Augustin Zegrean și toate voturile pe care le-a adunat sunt ale PNL. (...) După cum arată rezultatele, nu exista altă posibilitatate dacă ne uitam la voturile lui Iordache si ale candidatului USR la președinția Consiliului Legislativ, asta e concluzia care se poate trage," a afirmat președintele PNL, premierul Ludovic Orban.

Replica liderului USR n-a întârziat să apară. "Premierul României pare un om cu simțul umorului. (...)  Ideea că noi am fi votat cu Iordache e absolut absurdă," a afirmat Dan Barna. 

Votul a fost secret, însă cifrele arată că parlamentarii PSD au votat masiv cu George Dircă, propunerea USR pentru pentru șefia unei direcții din Consiliul Legislativ, iar suspiciunea este că, în schimb, o parte dintre parlamentarii USR l-ar fi votat pe Florin Iordache la șefia Consiliului, nu pe Augustin Zegrean, așa cum susțin. Un alt scenariu este că absenșa masivă a liberalilor ar fi întors votul în favoarea lui Iordache.

De altfel, chiar și președintele statului s-a arătat nedumerit de faptul că liberalii nu au blocat numirea, deși ar fi putut face imposibilă atingerea cvorumului dacă 10 dintre ei ar fi părăsit sala. "Ar fi fost o variantă bună. Nu știu de ce nu au făcut-o, dar fiți sigură că la proxima ocazie voi pune aceasta întrebare." a anunțat Klaus Iohannis, la conferința de presă de la Cotroceni. 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL