Iohannis a dat cărțile pe față: "Sentimentul se numește frustrare politică"

Tuesday, 12 February 2019, 12:45 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Klaus Iohannis a recunoscut că uneori simte o frustrare politică pentru că nu poate schimba ceea ce consideră că nu merge bine.

Adaugă părerea ta

Întrebat la inaugurarea "Spaţiului 80east (optzecist) - Acasă în comunism” dacă are sentimentul că ar dori să schimbe ceva și nu are cum, Klaus Iohannis a răspuns: "Da, se întâmplă și sentimentul se numește frustrare politică, dar nu mă las descurajat".

Apoi a continuat: "Am intrat în politică având dorința de a schimba lucrurile. Sigur, de a le schimba în bine, cum am crezut eu că este bine și se pare că am fost relativ convingător și am ajuns aici. Au fost greutăți, nenumărate, dar ele fac viața interesantă".

Referitor la perioada comunistă, Klaus Iohannis a menționat: "Perspectiva mea nu a fost foarte diferită de perspectiva majorității. Pot să spun așa, simplu, cam toți i-am urât pe comuniști și comunismul, sigur, în afara celor care au fost un fel de șefi în comunism și care au avut avantaje și materiale și de alte natură și, de fapt... Ca și în ziua de astăzi, unii politicieni încearcă să folosească poziția politică pentru înavuțire personală. Așa au fost și atunci mulți. I-am urât. Și asta nu din cauză că sunt etnic german sau sas, ci din cauză că sunt român, cetățean român, evident".