Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Infografic. România, țara drumurilor de pământ

Monday, 09 October 2017, 21:01 Sursă: REALITATEA.NET

Vecinii noştri din regiune stau incomparabil mai bine. Spre exemplu, Polonia are peste 3 mii 200 de kilometri de autostradă. 700 dintre ei construiţi într-un singur an – între 2013 şi 2014. Cehii au 1.445 de kilometri, ungurii 1.527, iar bulgarii cu 39 de kilometri în plus faţă de noi: 786.

Practic, în acest moment, Vestul cu Estul, Nordul cu Sudul ţării NU se leagă pe autostradă. Avem doar petece: capitala se leagă de Ploieşti, Piteşti şi Constanţa. Sibiul de Deva, Lugoj de Nădlac şi Câmpia Turzii de Cluj.

Până la sfârşitul acestui an, promite Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră, ar mai putea fi inauguraţi 90 de kilometri de autostradă şi 250 de drumuri naţionale. DAR, potrivit Institutului Naţional de Statistică, JUMĂTATE dintre drumurile din România aveau la începutul anului durata de serviciu depăşită. Adică, trebuiau reparate.

La capitolul promisiuni pentru anul viitor, CNAIR ne informează că pe lângă autostrăzi, statul va construi un pod suspendat la Brăila, pasaje la Domneşti, Mogoşoaia, Berceni şi Olteniţa. Iar centura Bucureştilor ar urma să ajungă la 4 benzi.

 

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL