Infografic: Banii care învârt balonul rotund

Tuesday, 24 October 2017, 14:50, Sursă: REALITATEA.NET

Banii şi sportul. O combinaţie de care se vorbeşte în fel şi chip de ani de zile, rescrisă practic anul acesta printr-un singur transfer.

Adaugă părerea ta

Fotbalistul brazilian Neymar a fost transferat de la FC Barcelona la Paris Saint Germaine după ce clubul francez le-a plătit spanilolilor o taxă-record de reziliere a contractului de 222 de milioane de euro. La PSG, Neymar a semnat un contract pe 5 ani. E cel mai bine plătit jucător din lume, cu un salariu de 30 de milioane de euro pe an plus alte bonusuri prin care ajunge la peste 200 de milioane de euro venituri în Franţa. Clubul i-a mai garantat un bonus de 3 milioane de dolari dacă o să câştige Balonul de Aur.

Spre comparaţie, Ministerul Apărării din România a evaluat la 57 de milioane de euro marca Steaua. Şi aici sunt incluse abolut toate secţiile sportive, cu toate performanţele obţinute în întreaga istorie a clubului.

Sau, să încercăm o altă comparaţie. Recordul de salariu stabilit de un fotbalist în România a fost înregistrat de Alexandru Chipciu în 2015: 38 de mii de euro lunar. Anul acesta, salariul maxim e de 20 de mii de euro lunar.

Dacă încă vă mai gândiţi la clauza lui Neymar, de 222 de milioane de euro, să mai facem o comparaţie. La nivel de campionat, Liga 1 de la noi se află pe locul 13 în Europa. Toată Divizia A de la noi face puţin mai mult decât clauza brazilianului: aproape 260 de milioane de euro. (258,225 milioane de euro).

Valoarea echipelor din Premier League a trecut de 3 miliarde. Euro. (3,3 miliarde de euro)