Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Industria ospitalității, în COLAPS după pandemie. Premierul Ludovic Orban a convocat o nouă ședință cu reprezentanții HORECA, vineri

Friday, 09 October 2020, 00:31 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Premierul Ludovic Orban va avea, vineri, la ora 16.00, o întâlnire cu reprezentanții industriei HORECA pentru a discuta nemulțumirile acestora legate de restricțiile impuse ca urmare a numărului record de cazuri de infectare cu virusul corona. Patronii de restaurante, dar și angajați în domeniu au protestat miercuri, după ce s-a luat decizia închiderii restaurantelor și spun că această măsură nu va opri pandemia, în schimb, falimentează o întreagă industrie.

Protestatarii au avut pancarte cu mesaje precum: "Vrem să muncim", "La desert servim faliment", "Nu ne ajutaţi, nu ne ascultaţi, doar ne ignoraţi", "Meniul zilei: faliment", "400.000 de vieţi, o notă pe care nu vă permiteţi să o plătiţi!", "400.000 de afectaţi, fără a fi infectaţi" etc.

Un patron de restaurant din capitală, Ninel Dănilă, a spus că au fost destul de multe repercusiuni în urma faptului că industria s-a închis în perioada stării de urgență, și că dorința patronilor și angajaților din domeniu este să existe un plan clar de sprijn din partea Guvernului.

„Nu există niciun orizont în treaba aceasta pentru că, dacă se întâmplă ca numărul de cazuri să crească, vă daţi seama că nu se va mai deschide nimic în perioada următoare. Şi noi vrem să ştim care este ajutorul clar din partea Guvernului pentru noi. Nu stăm cu mâna întinsă, nu vrem să stăm cu mâna întinsă. Eu, personal, niciodată nu am stat, muncesc de 25 de ani în domeniul acesta, dar nu mai îmi permit să stau acasă şi nu mai am soluţii”, a spus Dănilă.

Reamintim că restaurantele și cafenelele s-au închis începând din 7 octombrie. Excepție fac doar hotelurile, care pot să păstreze restaurantele deschise în interior pentru clienți. Totodată, s-au închis și sălile de spectacole și concerte. Activitățile vor fi reluate în momentul în care rata incidenței cazurilor va scădea din nou sub 1,5.

Ca primă măsură după închiderea restaurantelor, ministrul Finanțelor - Florin Cîțu a anunțat, joi, în cadrul ședinței de Guvern, că reprezentanții domeniului HoReCa vor fi scutiți de plata impozitului specific pentru anul 2020.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL