Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Începe procesul lui Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR, acuzat că a colaborat cu Securitatea

Friday, 18 September 2020, 08:42 Sursă: Realitatea.net

Procesul in care Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a cerut "constatarea calitatii de colaborator al Securitatii" pentru guvernatorul BNR Mugur Isarescu incepe vineri, la Curtea de Apel Bucuresti, la trei luni de la inregistrarea dosarului.

"Colegiul a aprobat Nota de Constatare si a dispus introducerea la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti a actiunii in constatare pentru stabilirea calitatii de colaborator al Securitatii, pentru urmatoarea categorie de persoane:-art. 3 lit. q (guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, presedinte, vicepresedinte de banca si membrii consiliului de administratie din sectorul bancar)-1 persoana", se arata in comunicatul dat de institutie dupa o sedinta a Colegiului.

Dosarul a fost inregistrat la 15 iunie la Curtea de Apel Bucuresti.

In urma cu trei ani, Romania Libera a scris ca Mugur Isarescu a fost colaborator al Securitatii sub numele de cod "Manole".

La acel moment, CNSAS nu avea posibilitatea sa verifice calitatea de colaborator al Securitatii a guvernatorului BNR, insa Parlamentul a modificat legea, adaugand persoana care ocupa aceasta functie intre cele pentru care poate fi solicitata aceasta verificare.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL