Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Încă trei localități în carantină - în județul Sibiu, cu cea mai mare rată de infectare COVID-19 din țară

Saturday, 21 November 2020, 16:06 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Informarea Prefecturii Sibiu, în legătură cu decizia de carantinare zonală:

📌Astăzi, 21 noiembrie a.c. a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu. În urma ședinței, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 3 hotărâri care vizează carantina zonală a Municipiului Mediaș, Orașului Avrig și localității Orlat, începând cu data de 23.11.2020 ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile. 
🔴Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere (AICI), legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator. 
🔴De asemenea, o măsura suplimentară, similară cu cea adoptată în cadrul celorlalte localități carantinate din județul Sibiu, respectiv Sibiu, Șelimbăr Cisnădie și Tălmaciu, în zilele de sâmbătă și duminică, centrele comerciale sunt închise, cu excepția celor care comercializează bunuri alimentare, farmacii, curățătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie.

Declarația pe proprie răspundere valabilă în localitățile carantinate din județul Sibiu - Modelul poate fi descărcat în format pdf de AICI și format word de AICI

Judeţul Sibiu este în continuare pe primul loc în ţară, cu o rată de infectare de 8,82 la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua de vineri, când a înregistrat 8,9 la mia de locuitori, potrivit bilanțului coronavirus anunțat sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică.

Municipiul Sibiu avea sâmbătă o rată de infectare de 13,22 la mia de locuitori, iar municipiul Mediaş - 9,23, a anunţat Prefectura Sibiu. Potrivit sursei citate, cea mai mare rată de infectare din judeţ este de 22,73 la mia de locuitori - în satul Veseud, comuna Slimnic, unde sunt infectaţi cinci sibieni, dintr-un total de 220.

În spitalele din judeţul Sibiu sunt internate 471 persoane cu COVID-19, dintre care la terapie intensivă 24 de adulţi şi 3 copii.

Hotărârile 90, 91 și 92/21.11.2020 ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu pentru carantinarea de luni, 23 noiembrie, a Mediașui, Avrigului și Orlat.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL