Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iată ce trebuie să faci dacă telefonul tău nu se mai încarcă

Wednesday, 26 June 2019, 21:31 Sursă: REALITATEA.NET

Pe vremuri, dacă telefonul nu se mai încărca, îi scoteai bateria, curățai un pic contactele și o puneai la loc. Acum însă, acea soluție nu mai există și ești forțat să devii mult mai creativ în a-ți readuce bateria la viață. Când telefonul nu se încarcă, de cele mai multe ori, te confrunți cu o problemă care ține de hardware. În câteva cazuri - ceva mai rare - s-ar putea totuși să fie și un detaliu software în spatele problemei.

Înainte de orice altceva, ar fi bine să-ți închizi complet și să-ți redeschizi aparatul, după care să încerci din nou să-l conectezi la priză. Dacă tot nu vrea să se încarce, schimbă cablul de încărcare. Dacă nici asta nu dă rezultate, schimbă transformatorul pe care îl bagi în perete cu portul USB la care îți conectezi smartphone-ul. Dacă ai un alt telefon în casă sau dispozitiv care se încarcă prin intermediul aceluiași port, testează încărcătorul și cablul folosind acel aparat adițional.

Mai poți, de asemenea, să îți conectezi telefonul la laptop și vezi dacă se încarcă așa sau dacă este recunoscut de sistem, în cazul în care nu face nimic la priză. Uită-te atent la cablul de încărcare și asigură-te că este în stare perfectă din punct de vedere vizual. Nu este ros, fără protecție sau oxidat în vreun fel.

Dacă nimic nu merge, caută să cureți mufa de încărcare a telefonului cu o scobitoare sau o periuță de dimensiuni foarte mici. Este foarte probabil să fi colectat praf și, din acest motiv, cablul de încărcare să nu mai intre complet în mufă pentru a-și face treaba. De asemenea, uită-te atent să vezi dacă mufa nu este îndoită în vreun fel și nu și-a schimbat culoarea. Aceasta din urmă ar putea fi un semn de oxidare, pentru că ți-ai scăpat telefonul în apă, chiar și pentru câteva momente.

Când nimic nu funcționează însă, singura soluție rămâne să mergi în service.

SURSA


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL