Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Harta disconfortului termic. Unde este aerul irespirabil

Tuesday, 13 August 2019, 08:19 Sursă: REALITATEA.NET

Astăzi în zonele de câmpie și de podiș pe arii extinse se va menține vremea caniculară și disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 31 și 38 de grade.

Vezi mai jos cum a arătat harta disconfortului termic în cursul zilei de luni, 12 august. În trei sferuri de țară, indicele temperatură-umezeală a depășit pragul critic de 80 de unități. Zonele cele mai roșii indică aerul irespirabil:

 

În regiunile intracarpatice, vremea caniculară continuă, maximele zilei sunt predominant între 35 si 37 de grade, numai in depresiunile intramontane vor mai fi maxime de 32-33 de grade. Va fi soare dar si unele înnorari spre seară în Maramures si Crisana. La amiaza vor fi: 31 de grade la Timisoara 30 la Arad, 28 la Baia Mare, 30 la Cluj si 25 la Miercurea Ciuc.

Şi în sud, soare toată ziua si valori termice la amiază peste 35 de grade până la 38 de grade la Drobeta. Pe arii restrinse vintul va avea usoare intensificari. În Dobrogea, soare si maxime peste 30 de grade in partea continentala pina la 35-36 de grade si 28-30 de grade pe litoral.

Canicula si disconfort termic la amiaza și în Moldova unde soarele este prezent toată ziua. 34 de grade la amiaza la Suceava, 36 la Iasi, 37 la Bacau si 35 la Galati.

În capitală, dimineata 18...20 de grade. Pe parcursul zilei, vremea caniculară va persista, în orele amiezii disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Maxima la amiază în București, în jur de 36 de grade.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL