Hainele din fibre sintetice – articole de care să te ferești

Tuesday, 06 June 2017, 12:11 Sursă: REALITATEA.NET

Pe măsură ce fibrele sintetice creează multe nemulțumiri, tot mai multe persoane sunt în căutare de îmbrăcăminte din fibre naturale. Cu toate că există o mulțime de magazine, unele persoane se plâng că nu găsesc haine din materiale sănătoase.

Adaugă părerea ta

Fibrele sintetice au apărut, în masă, după al Doilea Razboi Mondial în atâtea varietăți, încât unele sunt imposibil de detectat cu ochiul liber ca fiind artificiale. Deși au fost preferate deoarece sunt rezistente și ieftine, totuși studiile demonstrează ca aceste fibre dăuneaza grav sănătății.

Șase dintre cele mai cunoscute se află, cu siguranță, și în casa voastră. Ele sunt foarte toxice deoarece sunt realizate din chimicale si sunt tratate chimic pentru a le face sa se comporte bine la spălare cu mașina, sa fie moi, culorile derivate din petrol pentru a le oferi nuantele ce ne plac noua, teflon pentru a le face nesifonabile.

Atunci când putem mâna pe o bluză ce pare dintr-o lână groasă și călduroasă, mulți dintre noi suntem încântați. Apoi descoperim acasă că ne încălzim peste măsură și transpirăm, iar când o dăm jos, ea se electrizează. Aceasta fiindcă e de fapt acril, o fibră ce imită foarte bine lâna, dar nu lasă pielea să respire. Hainele de bumac pot fi ușor confundate cu cele din vâscoză, datorita texturii moi și fine a acesteia.

Printre fibrele sintetice care trebuie evitate se numără: acrilul, deoarece acesta conține compuși cancerigeni (90% din bluzele de iarmă din magazine sunt din acril), poliesterul, acetatul de celuloză, triacetatul (TAC) și vâscoza. De asemenea, orice material etichetat ca fiind antistatic, neșifonabil, nu necesită călcare și alte atribute „comode” ar trebui evitate.

Unii medici sustin ca hainele din fibre sintetice bulverseaza meridianele energetice ale corpului, lucru care, în timp, duce la diverse afecțiuni. Materialele pe care trebuie sa le ai în vedere sunt bumbacul, lâna, cașmirul, inul, mătasea, cânepa, mai ales pe timp de caniculă, penmtru a preîntâmpina transpirația excesivă și pierderea de electroliți, care pot cauza lipotimii și stări de rău.