Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul marocan anunţă destructurarea unei celule de recrutare pentru Statul Islamic

Saturday, 17 January 2015, 22:24 Sursă: Mediafax

Celula din care făceau parte suspecţii, dintre care unii au fost reţinuţi deja în cazuri de terorism şi erau implicaţi în recrutarea de combatanţi marocani pentru SI, "a fost destructurată în toate oraşele în care era activă, şi anume Meknès, El Hajeb (centru) şi Al Hoceima (nord)", se precizează în comunicat

Suspecţii urmează să fie prezentaţi în faţa Justiţiei, în urma anchetei Parchetului, precizează ministerul, fără să spună data arestării acestora.

O celulă activă, de cinci persoane, active de asemenea în "recrutarea de combatanţi pentru SI" în Irak şi în Siria, a fost fost destructurată marţi, au anunţat autorităţile marocane.

Această grupare ultraradicală controlează porţiuni ample din teritoriile Irakului şi Siriei, în care o coaliţie internaţională condusă de către Statele Unite atacă aerian, zilnic, poziţiile aflate sub controlul jihadiştilor.

Zeci de condamnări, care au urmat "destructurării unor celule teroriste", au fost pronunţate de justiţia marocană în ultimele luni, cea mai mare parte la pedepse cuprinse între doi şi cinci ani de închisoare.

Autorităţile nu-şi ascund îngrijorarea faţă de recrutarea, potrivit lor, a peste 2.000 de marocani, dintre care unii au dublă cetăţenie, de către grupări jihadiste ca SI.

Marocul, care se teme că aceştia vor profita de experienţă pentru a comite atentate la întoarcerea în ţară, a lansat în octombrie un nou dispozitiv de securitate în lupta împotriva acestui tip de ameninţare.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL