Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gușă: În cazul pestei porcine vorbim de trădare. Știau de un an de zile de ea

Tuesday, 28 August 2018, 16:00 Sursă: REALITATEA.NET

”Am observat ieșirea publică a lui Daea în urma acestei calamități care s-a abătut asupra României. Sute de mii de porci, chiar și din ferme bine organizate. Securitatea noastră alimentară a fost pusă în pericol major și am fost aduși într-o situație de dependență”, a declarat Cozmin Gușă.

Dacă de un an de zile se știa că există acest pericol, de ce nu s-a acționat?, întreabă consultantul politic. 

”Dacă știau că pe linia Ucraina porcii mistreți care intră în județe limitrofe Deltei poartă pesta porcină, de ce au blocat vânătoarea? De ce nimeni n-a zis nimic? Răspunsul s-ar putea să-l aflăm, având în vedere exporturile masive negociate în special pe linia Germania”, subliniază Gușă.

Consultantul politic atrage atenția că România va fi copleșită de un export de carne de porc - ”sunt persoane importante implicate în aceste negocieri care au știut că evenimentele urmau a se întâmpla ca atare, ca românii să consume carnea lor”.

”Alo, instituțiile statului, de ce v-a fost frică? De ONG-uri? Pe lângă incompetență, rea-voință, putem intra în subiecte legate de trădare. Fiind un subiect conex al securității alimentare, cei plătiți să ne apere pe noi, și în primul rând pe oamenii de afaceri, faptul că au actionat în acest fel îi pune într-o postură de a fi arestați mâine”, evidențiază Cozmin Gușă, subliniind că vom vedea o cifră care se apropie de 400.000 de porci care au fost, sunt, sau urmează să fie sacrificați.

Gușă: Dragnea ar trebui să renunțe la a o da jos pe Firea. Nu e pregătit pentru bătălia care ar urma


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL