Greva generală la depourile CFR s-a încheiat. Cel puțin 16 trenuri au fost blocate mai multe ore

Thursday, 16 January 2020, 10:40 Sursă: Realitatea PLUS

Autor: Realitatea.NET

Greva feroviarilor din depouri a încetat după ce conducerea CFR a acceptat să semneze un nou contract de mentenanță. Sindicaliștii au protestat joi dimineață, nemulțumiți de transferul către CFR și pe salarii mai mici. Călătorii din peste 10 județe au fost afectați, 16 trenuri fiind blocate pe șine timp de câteva ore. 

 

 

Feroviarii din depourile CFR au reluat lucrul după ce, la ora prânzului, directorul general al operatorului național a semnat un nou contract de mentenanță.

Vechiul contract de mentenanță între CFR Călători și societatea pentru mentenanța și revizia locomotivelor a expirat în data de 31 decembrie 2019. CFR nu a dorit să mai semneze contractul, trecând la înființarea unor puncte paralele de lucru, fapt care ar duce la falimentarea intenționată a SCRL Brașov.

Cei care asigură întreținerea trenurilor, angajații din depourile CFR, și-au încetat joi dimineață activitatea în mai multe județe din țară după ce operatorul feroviar național nu a mai încheiat niciun contract de prestări servicii.

Este vorba despre depourile din București, Cluj, Iași, Brașov, Galați, Satu Mare, Timișoara, Arad, Ploiești, Pitești, Sibiu.

Angajaţii Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive CFR – SCRL Braşov au oprit încă de marţi lucrul, informează Club Feroviar.

Nemulțumirile angajaților din depourile CFR. „Situația este foarte critică pentru că directorul general Dorobanțu nu vrea să mai semneze un contract cu propria societate de mentenanță SCRL Brașov (de reparații și revizii locomotive - n.red.)”, a declarat, joi, Victor Androne, lider de sindicat Depoul CFR Călători, la Realitatea PLUS.

Acesta îl acuză pe directorul general CFR Călători, Valentin Dorobanțu, că „încearcă ducerea ei în faliment prin preluarea unor puncte de lucru strategice pentru sectorul privat și racolarea de muncitori SCRL Brașov către CFR Călători, fapt ce duce la falimentul societății. La ora actuală nu pot spune câți călători sunt afectați, că nu avem situația, dar în acest moment oamenii sunt foarte nemulțumiți, supărați că își pierd locul de muncă, sunt amenințați, sunt supărați că vor să-i racoleze la CFR Călători pe un salariu mai mic cu cel puțin 300-400 de lei și cu drepturi mai puține. Venitul mediu este în jur de 1.800-1.900 de lei. S-a discutat cu patronatul, cu directorul general. Contractul de mentenanță este în prezent la dl Dorobanțu pe masă, doar că dânsul nu vrea să semneze”, a mai spus reprezentantul sindicaliștilor feroviari.   

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL