Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Grecia, în stare de URGENȚĂ de sâmbătă din cauza COVID-19. Transporturile aerian și feroviar, SUSPENDATE

Thursday, 05 November 2020, 12:28 Sursă: realitatea.net, stiridiaspora.ro

Autor: Ioana Stanescu

 

La decizia adoptării unor noi măsuri restrictive s-a ajuns după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.646 de noi cazuri.

Rata de infectare cu noul coronavirus e în creștere în Grecia, încă din luna octombrie. În capitala Atena au fost luate măsuri dure încă din 24 octombrie, când s-a restricționat circulația pe timpul nopții. Atena a fost închisă în timpul nopții între orele 00.30 și 5.00, ca și în alte regiuni în care nivelul de risc este crescut. De asemenea, folosirea măștilor a devenit obligatorie în spațiile publice, deschise sau închise.

Până joi, în Grecia au fost confirmate 46.982 de cazuri de COVID-19 iar bilanțul deceselor a ajuns la 673, potrivit datelor centralizate de Worlodmeters.

Rămâne de văzut dacă durata restricțiilor de acum va fi cea recomandată de specialiști, de 30 de zile, sau va fi limitată la trei săptămâni. Noul lockdown se va baza pe restricțiile care sunt deja în vigoare la Tesalonic și Serres, relatează stiridiaspora.ro.

Principalele măsuri aplicate de sâmbătă în Atena și în restul Greciei

Pentru orice deplasare cetățenii trebuie să trimită un sms către autorități. Deplasarea la și de la locul de muncă se va face exclusiv pe baza unui certificat eliberat de angajator.

Sunt interzise  deplasările în afara unităților regionale; se suspendă transportul aerian și feroviar.

Există restricții și pentru transportul cu autoturismele personale. Este permisă prezența unui singur pasager în afara conducătorului auto (cu excepția minorilor).

De asemenea, se suspendă activitățile de vânzare cu amănuntul (cu excepția comerțului cu amănuntul de produse alimentare, de ex. supermarketuri, minimarketuri, precum și magazinele de animale de companie), se închid saloanele de coafură și frizeriile și serviciile de igienă personală. Se închid restaurantele.

Vor fi permise serviciile de livrare la domiciliu. Magazinele alimentare vor fi deschise în timpul săptămânii până la ora 20:30 și rămân descise și în weekend.

Școlile rămân deschise, cu excepția liceelor, care trec în online.

În lăcașurile de cult, slujbele se vor desfășura fără credincioși, fiind permise doar ceremonii funerare cu prezența a cel mult 9 persoane.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL