Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Imaginile groazei dintr-un spital din România. Gândacii mişună peste tot. Reacţia unităţii sanitare

Monday, 29 October 2018, 15:19 Sursă: REALITATEA.NET

Insectele mişună peste tot, în saloanele aparținând Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova. Prin paturi, pe chiuvetă, prin noptiere şi dulapuri, pe pereți, pe alimente, pe medicamente, și dacă pacienții nu sunt atenți, chiar pe fețele acestora, după cum susțin părinții ai căror copii sunt tratați aici de diverse afecțiuni.

Din cauza mizeriei și a condițiilor precare, multe dintre mămicile care ajung pe această secție cu cei mici cer externarea la cerere. „Este inuman ce se petrece acolo. Am fost internată cu fetița acolo, în luna august. Când afară erau 38 de grade trebuia să ne descurcăm cu o singură baie pe tot holul. După trei zile de stat în spital am plecat pe semnătură. Fără tuburi cu spray împotriva insectelor nu ai ce căuta acolo”, povestește o mămică din Craiova.

În timpul nopții, pentru a-și feri copiii de zecile de insecte, părinții sunt nevoiți să asigure paza, însoțitorii stând de veghe cu schimbul pentru a rezista.

Noul manager al unității spitalicești nu poate fi contactat pentru a oferi un punct de vedere în acest sens.

Problemele sunt vechi, se cunosc, spun surse din cadrul spitalului, dar nimeni nu pare a fi interesat să le rezolve. Între timp, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut o vizită acestui spital, chiar în această vară, directorii s-au tot schimbat în ultima vreme, doi chiar în ultimele șase luni, tot felul de proiecte sunt anunțate a se derula cu privire la această unitate, realitatea contrazicând însă declarațiile oficiale și planurile de management.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Craiova: Secţiile de pediatrie au fost renovate

Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Craiova, a afirmat la Realitatea TV că acele imagini nu fac dovada că sunt actuale sau din respectiva secţie. "Nu comentez astfel de poze. Pacientul cu nemulţumiri legate de condiţii poate să aducă la cunoştinţa conducerii spitalului care va lua măsurile necesare", a mai declarat aceasta.

"Până când nu se dovedeşte că sunt aşa cum se pretinde nu mă lansez în supoziţii sau comentarii pentru că nu le văd sensul. Orice fel de postare reprezintă un subiect de discuţie pentru noi", a mai spus Cristina Geormăneanu.

Conform ei, secţiile de pediatrie au fost renovate şi condiţiile din spital nu sunt aşa cum comentează cei în cauză. "Vă spun că nu mi se pare corect să facem comentarii plecând de la astfel de postări", a completat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Craiova.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL