Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

GAFĂ de proporții la Turda, de Ziua Eroilor! Coroane și onoruri militare pentru soldații sovietici în locul celor români

Thursday, 28 May 2020, 16:54 Sursă: realitatea.net

 

Reprezentanții autorităților civile și militare de la Turda au confundat cimitirul eroilor sovietici cu cimitirul eroilor români. Zeci de cadre militare au fost prezente la eveniment. S-au depus coroane cu flori și s-au oferit onoruri militare în cinstea soldaților care au murit în război. La cimitir a fost prezent și un preot militar pentru a vorbi despre eroii cazuți în luptă.

Toate aceste lucruri s-au făcut însă în fața unui monument dedicat soldaților sovietici, și nu al soldaților români căzuți în Al Doilea Război Mondial, scrie actualdecluj.ro.

Mai multe persoane prezente la eveniment au sesizat gafa făcută și le-au atras atenția soldaților că au confundat cimitirele. Astfel că reprezentanții autorităților și ai armatei au mutat în finalul ceremoniei coroanele depuse la monumentul soldaților sovietici pe parcela destinată soldaților români.

Gafa a fost semnalată de Manuela Moldovan, coordonatoarea mai multor campanii pentru conservarea și reabilitarea Cimitirului Eroilor Români. Aceasta a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii de la eveniment. În imagini se observă inclusiv coroanele depuse de primarul Turda și Garnizoana Turda, la mormântul soldaților sovietici. Moldovan anunțat deja că va face plângere la Ministerul Apărării Naționale.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL