Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Furtuna tropicală Amanda face ravagii în America Centrală: Cel puțin 14 morți în El Salvador, autoritățile au decretat stare de urgență

Monday, 01 June 2020, 16:51 Sursă: Realitatea.net

Zece oameni au murit în San Salvador, capitala El Salvador,  și alți patru în zone diferite ale țării din cauza puhoiului de apă căzut în ultimele ore. Mașinile au fost pur și simplu luate pe sus de ape, iar mai multe locuințe au fost puse la pământ. Zeci de oameni au fost dați dispăruți, iar alții au fost salvați în extremis de echipajele de pompieri.

La San Salvador, cel puţin 4.200 de persoane s-au refugiat în adăposturile deschise de Protecţia Civilă după ce şi-au pierdut casele sau au fost evacuate din cauza pericolului.

Din cauza riscului unor alunecări de teren, autoritățile au decretat starea de urgenţă pe o perioadă de 15 zile, perioadă ce poate fi prelungită în funcție de modul în care vor evolua lucrurile. Protecţia Civilă salvadoriană a instituit anterior o alertă cod roşu.

Situația este asemănătoare și în Guatemala. Râurile au ieșit din matcă și au ajuns în unele locuri până în apropierea acoperișurilor caselor.

Meteorologii din cele două țări au avertizat populația că intemperiile ar putea continua și au transmis oamenilor să fie pregătiți și de alunecări de teren în orele următoare.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL