Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Furtuna tropicală Amanda face NOI victime în America Centrală. Află câte persoane au MURIT și câte au fost date DISPĂRUTE

Tuesday, 02 June 2020, 10:08 Sursă: Realitatea.net

Ministrul de Interne al El Salvador, Mario Duran, a declarat astăzi că aproximativ 7.000 de oameni au fost evacuați în 154 de adăposturi. El a spus că un sfert din precipitațiile de care țara sa are parte în mod normal într-un an s-au înregistrat în ultimele 70 de ore.

Acest lucru a declanșat alunecările de teren și inundațiile, în special în partea de vest a țării. Cu o zi înainte, oficialii au spus că cel puțin 900 de case au fost avariate ca urmare a precipitațiilor, inundațiilor și alunecărilor de teren.

Președintele Nayib Bukele a vizitat una dintre comunitățile cele mai afectate de la marginea capitalei San Salvador, unde  aproximativ 50 de familii și-au pierdut casele, iar Bukele a spus că guvernul le va acorda 10.000 de dolari SUA pentru a le reconstrui.

În Guatemala, un băiețel de nouă ani s-a înecat după ce a fost luat de un curenții uni râu care a ieșit din matcă, iar o altă persoană a murit în urma prăbușirii unei case, a anunțat David de Leon, purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale Împotriva Dezastrelor.

Amanda s-a abătut asupra El Salvador, aducând cu sine ploi a căror intensitate a crescut treptat, devenind duminică, o furtună tropicală și făcându-și simțită din plin prezența și în Guatemala. Deși aceasta a slăbit în intensitate în ultimele ore, Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite a spus că este posibil ca o altă furtună să se formeze zilele următoare în Golful Mexic. 

Foto cu caracter sugestiv, din arhivă


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL