Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FURTUNĂ militară la Marea Neagră. Rusia mobilizează nave de război, Ucraina nu cedează

Thursday, 01 December 2016, 12:11 Sursă: REALITATEA.NET

Nave de război din cadrul Flotei ruse la Marea Neagră au ocuoat poziţii în partea de vest a coastei Crimeei anexate, ca o reacţie a apărării antiaeriene faţă de testele ucrainiene.

"Navele noastre de război ... au luat poziţii lângă coasele vestice ale Crimeiei pe timpul testelor cu rachete ale Ucrainei din 1 şi 2 decembrie", a declarat o sursă militară pentru agenţia RIA.

Armata ucraineană va efectua timp de două zile exerciții militare în apropierea peninsulei Crimeea, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, o decizie ce riscă să tensioneze și mai mult relațiile dintre Kiev și Moscova.

Exercițiile militare vor începe joi și se vor desfășurape teritoriul naționa' al Ucrainei, a explicat purtătorul de cuvânt ucrainean Andrei Lysenko, completând că ”nimeni nu trebuie să ne spună ce avem de făcut”.

Unii analiști politici de la Kiev se tem că aceste manevre militare ar putea conduce la represalii tot de natură militară din partea Rusiei în estul separatist prorus al Ucrainei. Întrebat despre acest anunț venit de la Kiev, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a răspuns scurt: ”Kremlinul nu va permite acțiuni ale Ucrainei care să încalce dreptul internațional, care ar putea pune în pericol zborurile civile internaționale deasupra teritoriului rus ori în regiunile învecinate”.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL