Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fructul care scade colesterolul și protejează vasele de sânge

Wednesday, 07 February 2018, 16:11 Sursă: REALITATEA.NET

Zmeura, săracă în calorii și bogată în fibre, este esențială în alimentația zilnică. Fibrele insolubile ajută la menținerea greutății corpului, iar cele solubile scad nivelul colesterolului, protejând vasele sangvine de depunerile de grăsime. Mai mult decât atât, elimină bacteriile și ciupercile care se pot dezvolta pe suprafața pielii, prevenind apariția coșurilor și infecțiilor.

Zmeura conține o cantitate semnificativă de vitaminele B1, B2 și B3, acid folic, cupru și fier. De asemenea, este o sursă bogată de vitamina C, magneziu și fibre, necesare unei bune funcționări a organismului.

Datorită conținutului de potasiu, zmeura previne riscul atacului miocardic și menține tensiunea sângelui, iar mineralele precum fierul, cuprul și magneziul ajută la producerea globulelor roșii, ținând la distanță anemia și prevenind oboseala.

Conform doctorulzilei.ro, zmeura poate fi consumată în doze de 150-200 de grame zilnic de către persoanele cu diabet, deoarece conține foarte puține zaharuri, care nu duc la creșteri notabile ale glicemiei. Mai mult, curele lungi cu zmeură stabilizează glicemia și stimulează pancreasul.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL