Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fructul care face minuni: întinereşte, previne balonarea şi te ajută să slăbeşti rapid

Wednesday, 29 July 2015, 09:39 Sursă: REALITATEA.NET

Ananasul proaspăt este sărac în calorii. O cană cu bucăţi de ananas are mai puţin de 100 de calorii. Deşi este foarte dulce, poţi să-l incluzi în dietă fără să îţi faci griji că iei în greutate. Specialiştii, citati de adevarul.ro, spun că ananasul este plin de antioxidanţi care încetinesc îmbătrânirea pielii şi deci apariţia ridurilor.

Iată câteva motive pentru a consuma ananas:

Tratează inflamaţiile şi indigestia

Conţine bromelaină, o enzimă care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Ea se regăseşte doar în ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferinţă, după o masă copioasă.

Îmbunătăţeşte funcţionarea creierului

Este o excelentă sursă de zaharuri naturale, care asigură glucoza esenţială pentru corpul tău. Acesta îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi creşte puterea de concentrare.

Conţine compuşi anticancerigeni

O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C şi 95 de miligrame de vitamina A, furnizând doza zilnică de vitamina C şi aproximativ 1/5 din doza zilnică de vitamina A. Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi, ce favorizează apariţia cancerului şi vindecă celulele deteriorate.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL