Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FRESH-REFRESH. Micul dejun, cea mai importantă masă a zilei

Monday, 12 May 2014, 09:52 Sursă: REALITATEA TV

Organismul are nevoie de nutrienţi pentru a funcţiona în mod corect şi pentru a se menţine în formă, iar privarea acestuia de hrană la începutul zilei înseamnă inducerea unor disfuncţionalitaţi la nivel organic. Senzaţia de foame care apare la jumatatea zilei, in lipsa mesei de dimineaţă, conduce întotdeauna la excese alimentare şi la îngraşare. Lipsa micului dejun aduce prejudicii importante stării de sanatate in general.

Oamenii de ştiinţă au descoperit, în cadrul cercetarilor efectuate de-a lungul timpului, ca renunţarea la micul dejun este asociată cu numeroase riscuri pentru sănatate, de la hipertensiunea arterială, până la obezitate şi nivel ridicat de colesterol in sânge.

Un aspect important este acela că metabolismul nu este static - el se schimbă, in funcţie de alimentele pe care organismul le primeşte, iar sistemul cardiovascular este primul care resimte efectele acestor alegeri. Desigur că o gogoaşă prajita in ulei şi pudrata cu zahăr nu va ajuta prea mult corpul să menţină sănătatea, din pricina caloriilor goale pe care le furnizeaza preparatul.

Un mic dejun echilibrat combină carbohidraţii de calitate cu fibre şi proteine. În acest fel, nutrienţii se transformă aproape integral in energie, si nu in depozite de grasime, senzaţia de saţietate persista de-a lungul zilei, iar sistemul digestiv funcţionează excelent. Din lista celor mai bune alimente pentru micul dejun fac parte: Fulgii de ovaz,germenii de grâu,bananele,untul de migdale,seminţele de in, afine, pepene galben şi alte fructe proaspete sau deshidratate.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL