Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FOTO-VIDEO Președintele Klaus Iohannis, la ceremonia depunerii de coroane la Mormântul Ostașului Necunoscut

Thursday, 28 May 2020, 17:37 Sursă: realitatea.net

 

Alături de șeful statului, Executivul a fost reprezentat vicepremierul Raluca Turcan și de șeful Cancelariei primului-ministru Ionel Dancă, iar Ministerul Apărării Naționale de ministrul Nicolae Ciucă. În cinstea eroilor români s-a păstrat un moment de reculegere.

„Se împlinește, anul acesta, un secol de când în România s-a instituit, în mod oficial, marcarea Zilei Eroilor în ziua Înălțării Domnului. În această zi, în toate bisericile ortodoxe românești din ţară şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi, de-a lungul veacurilor, pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.
An de an, militarii Armatei României duc, în această zi, lumină și flori la mormintele și monumentele celor care nu mai sunt, pentru ca noi și cei care vin după noi să ducem mai departe ființa neamului românesc”, a transmis Ministerul Apărării Naționale de Ziua Eroilor, pe pagina de Facebook.

Șeful statului a transmis, joi, la rândul său, un mesaj cu ocazia Zilei Eoilor, în care a adus un omagiu „martirilor neamului românesc”, precum și „recunoştinţa şi faţă de militarii noştri căzuţi la datorie în teatrele de operaţii din afara graniţelor naţionale”.

Klaus Iohannis: ”Eroii noştri, adevărate simboluri ale abnegaţiei, curajului şi simţului datoriei”

„Fiecare zi pe care o trăim în pace, în libertate, ca o naţiune stăpână pe propriul destin se datorează celor căzuţi în războaiele din trecut ori în misiunile îndeplinite, în prezent, în teatrele de operaţii ori pe teritoriul naţional. Avem o datorie de onoare să ne aducem aminte de toţi aceşti bravi români nu doar cu prilejul unor evenimente care marchează marile momente istorice ori la sărbătorile consacrate, ci permanent trebuie să le fim recunoscători pentru sacrificiul lor. Datorăm respect şi recunoştinţă veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial şi veteranilor teatrelor de operaţii deopotrivă, celor răniţi, precum şi familiilor celor căzuţi eroic la datorie", se arată în mesajul ministrului Apărării de Ziua Eroilor, postat pe Facebook.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL