Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fostul deputat PSD Ioan Munteanu, condamnat la 6 ani de închisoare

Tuesday, 03 November 2020, 11:51 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Fostul deputat este acuzat că a cerut și primit 400.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la conducerea Hidroelectrica - Sucursala Hidrocentrale Bistriţa în vederea deblocării unor plăţi.

Munteanu a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti în iulie 2017. Acuzațiile vizează sfârșitul anului 2009 și începutul lui 2010, când acesta era deputat și conducea filiala PSD Neamț.

Potrivit procurorilor, Munteanu ar fi cerut unui om de afaceri, martor în cauză, 5% din valoarea contractelor încheiate între firma acestuia şi Hidroelectrica - Sucursala Hidrocentrale Bistriţa - Piatra Neamţ, societate comercială cu capital majoritar de stat. Contractele respective aveau ca obiect furnizarea de sisteme de avertizare - alarmare în caz de accidente la barajele aferente sucursalei.

”În schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis martorului că va interveni pe lângă directorii societăţii beneficiare a contractelor, faţă de care a pretins că are influenţă, pentru ca aceştia să facă demersurile necesare deblocării plăţilor restante către firma omului de afaceri. Procentajul respectiv, reprezentând 400.000 euro, a fost primit de inculpatul Munteanu Ioan, în trei tranşe, din care 350.000 euro i-au fost remişi personal. Pentru a disimula adevărata natură a provenienţei ultimei tranşe de 261.373,40 lei (aproximativ 50.000 euro), în luna iulie a anului 2011, între societatea omului de afaceri şi o firmă administrată de o rudă a inculpatului a fost încheiat un contract fictiv de prestări servicii", se arată în comunicatul DNA.

În ianuarie 2018, când conducea grupul PSD din Camera Deputaţilor, Ioan Munteanu a demisionat din funcţia de deputat, invocând probleme de sănătate, amintește Agerpres.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL