Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Buzău. Au fost confirmate 28 de persoane infectate

Thursday, 05 November 2020, 17:53 Sursă: agerpres

Autor: Iulian Budusan

Conform Prefecturii Buzău, un nou focar de coronavirus a fost declarat, joi, la Căminul de bătrâni Filantropia din Berca, după ce au fost depistate pozitiv 28 de persoane.

Astfel, s-a dispus izolarea persoanelor confirmate COVID-19 la nivelul unităţii sau la domiciliu, după caz; identificarea contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate şi carantinarea acestora; izolarea personalului şi asistaţilor; intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2; aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie cu firmă specializată.

În judeţul Buzău mai sunt active 9 focare de coronavirus, cele mai multe în spitale.

Astfel, un focar de COVID-19 activ este la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău - Secţia Neurologie, unde sunt 26 de persoane confirmate pozitiv.

La Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca - Secţia Psihiatrie cronici 7 Ojasca sunt 95 de persoane confirmate pozitiv, la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca - Secţia Psihiatrie III sunt 33 de persoane confirmate pozitiv, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din municipiul Buzău sunt 3 persoane confirmate pozitiv.

Focare de COVID-19 mai sunt la Spitalul de Boli Cronice Smeeni, unde sunt 6 persoane confirmate pozitiv, la Şcoala gimnazială nr. 1 Râmnicu Sărat cu 3 persoane confirmate pozitiv, la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Buzău, unde sunt 4 persoane confirmate pozitiv.

La Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca - Secţia Psihiatrie Cronici 5 - Ojasca sunt 5 persoane pozitive, la Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Buzău sunt 3 persoane confirmate pozitiv, la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca - Secţia Psihiatrie Cronici 6 - Ojasca: 5 persoane confirmate pozitiv, la Centrul de Asistenţă Medico-Socială Pogoanele sunt 8 persoane confirmate pozitiv.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL