Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Focar de coronavirus la Primăria Brașov. Cetățenilor li se recomandă să folosească serviciile online

Monday, 09 November 2020, 18:29 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Din această săptămână, angajații fiecărui serviciu sau birou vor avea program decalat de lucru în interiorul compartimentului și, acolo unde este posibil, programul la birou va fi mixt: o parte dintre angajați va fi în telemuncă sau pe teren, iar o altă parte va fi la birou. Unde nu este posibilă utilizarea acestui sistem, unii angajați vor fi mutați în alte birouri care nu sunt utilizate pentru a reduce numărul celor care stau într-o încăpere. Pentru a elimina contactul între funcționarii din compartimente diferite, comunicarea între birouri și servicii diferite se va realiza doar electronic și telefonic. 

Zilele acestea se va face o analiză a concediilor de odihnă restante, astfel încât, acolo unde este posibil, funcționarii să intre în concediu de odihnă. 

Pentru eliminarea contactului între funcționari și persoane din afara Primăriei, în clădire nu mai pot intra decât angajații, consilierii locali și angajații instituțiilor publice în relație cu instituția. Cetățenii vor avea acces la Centrul de Informații și casierie. Pentru semnarea actelor se vor crea spații speciale, în afara birourilor, care vor fi dezinfectate periodic.

Regulamentul intern va fi modificat, astfel că funcționarii publici care nu vor purta mască în instituție vor fi sancționați. Pentru prima abatere vor primi mustrare scrisă, la a doua abatere se va dispune diminuarea drepturilor salariale cu 5-20% pe trei luni, iar pentru a treia abatere se va dispune diminuarea drepturilor salariale cu 10-15% până la un an, informează realitateadebrasov.net

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL