Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Florin Secureanu scapă de arestul preventiv. Va fi plasat în arest la domiciliu

Wednesday, 12 July 2017, 11:47 Sursă: REALITATEA.NET

Curtea de Apel București a respins o contestație a DNA și a menținut decizia Tribunalului București din 7 iulie, hotărârea fiind definitivă. Secureanu a stat aproape șapte luni în arest preventiv. Pe 10 iulie, Secureanu i-a rugat pe magistrați să-l elibereze din arest, arătând că și-a recunoscut în totalitate faptele.

"Vă aduc la cunoștință că regret faptele care mi se impută și le recunosc. La ultima întrevedere cu procurorii, am recunoscut absolut toate acuzațiile care mi-au fost aduse. Mărturia mea oscilantă din timpul urmăririi penale s-a datorat faptului că doream să văd mai întâi finalizate expertizele efectuate în dosar. Am recunoscut toate faptele, pe care le regret. Rugămintea mea este să îmi schimbați măsura preventivă. Am probleme pulmonare și acestea pot fi tratate doar în instituțiile spitalicești. Am o lucrare de stomatologie care a rămas neterminată și ar putea duce la septicemie. Vreau să vă aduc la cunoștință că doresc să acopăr din prejudiciu. Am un vecin are dorește să achiziționeze un imobil pe care îl dețin. Vreau să îmi manifest intenția de a acoperi o parte din prejudiciu, pentru a demonstra buna mea credință față de faptele comise", declara atunci Secureanu.

Pe 15 mai, Florin Secureanu a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare — cinci fapte, dintre care una cu consecințe deosebit de grave — și luare de mită. Procurorii susțin că, după ce a fost numit manager în anul 2009, Secureanu a conceput și pus în aplicare mai multe mecanisme prin care și-a însușit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum de 9.144.053 lei.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL