Ferdinand, motanul ”diplomat” de la Ambasada României în Marea Britanie. VIDEO

Sunday, 31 March 2019, 20:52 Sursă: REALITATEA.NET

După ce mai multe instituții britanice și-au angajat pisici în funcția de Chief Mouser, prinzător de șoricei, a venit și rândul ambasadei noastre să facă același lucru.

”Ne-am gândit să avem și noi o pisică. Are o tentație irepresibilă de a dormi ziua și de a ieși noaptea”, a declarat Dan Mihalache, Ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Motanul poartă un nume cu greutate istorică.

”Îl cheamă Ferdinand și din când în când vine ușor distrus din dialogul cu vulpile din Hyde Park sau cu alte pisici și trebuie să avem grijă de el”, a completat Ambasadorul României.

Cel mai cunoscut pisoi britanic este Larry. El locuiește încă din 2011 în reședința oficială a premierului chiar dacă șefii guvernului s-au schimbat între timp. David Cameron l-a menționat chiar în discursul său de retragere.

”Sunt zvonuri că nu l-aș iubi pe Larry, dar nu este așa și am chiar dovezi foto să o demonstrez. Din păcate nu îl pot lua cu mine, aparține casei și angajații îl iubesc foarte mult, ca și mine”, afirma atunci David Cameron.

Larry are și un rival. Este vorba de Palmerston, pisoiul ministerului de Externe. El reușește să prindă peste 20 de șoareci anual.

Cel mai nou pisoi oficial din Marea Britanie este Gladstone și aparține trezoreriei. Speranța britanicilor este ca el să mai aplaneze conflictele dintre Larry și Palmerston. Toate cele trei pisici au conturi pe twitter și instagram și își dau cu părerea inclusiv pe subiecte politice.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL