Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fenomene meteo EXTREME în această săptămână

Monday, 07 May 2018, 08:26 Sursă: REALITATEA.NET

Vremea Fenomene meteo extreme la începutul acestei săptămâni. Meteorologii anunţă ploi torenţiale, vijelii și grindină, iar temperaturile vor mai scădea şi se vor apropia de cele normale pentru această perioadă.

Luni, vremea va fi caldă dar și în general instabilă îndeosebi în sud-vestul teritoriului. Vor fi averse și descărcări electrice, în Oltenia, vestul Munteniei, local în Banat și în zonele de munte.

Vremea În celelalte regiuni, manifestările asociate instabilității atmosferice, vor fi pe arii mai restrânse, în special, în timpul după-amiezii.

Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp. Vântul va avea unele intensificări în estul și sud-estul țării, dar de scurtă durată și în timpul ploilor, posibil și cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade.

Vremea va fi calda, dar şi uşor instabila. Cerul va fi variabil, cu înnorari temporar accentuate dupa-amiază şi seara, când vor fi condiţii pentru averse şi descarcari electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima va fi de 26...27 de grade.

Munte

Cerul va fi variabil cu înnorari temporar accentuate, îndeosebi în cursul zilei, când, în Carpaţii Meridionali, local în Carpaţii Occidentali şi izolat în rest, vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vântului; vor fi condiţii de grindina şi, pe arii restrânse, cantitaţi de apa mai însemnate. Valorile termice vor fi uşor mai scazute decât cele din intervalul precedent.

Mare

Vremea va fi calda, dar uşor instabila. Cerul va fi variabil, cu înnorari temporare în special dupa-amiaza şi în prima parte a nopţii când, trecator, vor fi averse şi descarcari electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificari temporare în timpul zilei, cu viteze, la rafala, de 40-55 km/h, dar şi intensificari de scurta durata asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 25 de grade, iar cele minime între 15 şi 18 grade. Temperatura apei marii va avea valori cuprinse între 18 şi 21 de grade.

Marți, vremea va fi caldă dar și în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate în zonele de munte și în regiunile estice și sud-estice, unde pe arii relativ extinse se vor semnala averse și descărcări electrice. În restul țării, cerul va fi variabil, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta local, cu precădere după-amiaza și seara.

Vremea  Ploile vor avea și caracter torențial și izolat va cădea grindină. Vântul va avea intensificări de scurtă durată, îndeosebi în timpul ploilor, posibil și cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade la Constanta și 29 de grade la Giurgiu.

În București, cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales spre seară, când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Dimineața, 12...14 grade iar la amiază, în jur de 28 de grade.

Miercuri, vremea se va menține în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și mai ales în a doua parte a zilei și la începutul nopții, în sudul, centrul și estul țării și pe arii mai restrânse în rest, se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime, peste 20 de grade chiar si pe litoral, ajung la 28 de grade la Baia Mare si Drobeta.

În Bucuresti, vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza, când se vor semnala ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Dimineata, 15...16 grade iar la amiaza, 25...26 de grade.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL