FADERE: În locul pădurilor din România, Austria vrea să taie alocațiile copiilor români

Sunday, 21 June 2015, 11:19 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Ministrul de Externe austriac, Sebastian Kurz a declarat că este nemulțumit de faptul că Austria a plătit 206 milioane euro în 2013 pentru alocațiile copiilor lucrătorilor intra-comunitari și că i se pare inadmisibil să plătească 160 euro alocație unui copil român ai căror părinți lucrează în Austria în timp ce în România ar primi doar 9 euro.

Discuția despre copiii români este total nejustificată, în contextul în care datele oficiale plasează România pe locul 5, după Ungaria, Slovacia, Polonia și Slovenia arătând astfel că nu românii sunt cei care profită cel mai mult de asistenta socială din Austria. Pe de altă parte nu este deloc de neglijat faptul că în Austria locuiește o comunitate de români bine integrată cu oameni serioși și muncitori.

Nu înțelegem de ce politicieni care se consideră europeni ne aleg mereu pe noi că subiect de dispută politică între ei și adversarii lor. Libera circulație a persoanelor și muncitorilor este un principiu fundamental al Uniunii Europene, iar accesul la serviciile sociale nu trebuie acordat discriminatoriu.

Introducerea temei despre alocațiile copiilor români în această dispută poate fi înțeleasă doar în contextul atitudinii ferme a societății românești împotriva tăierii pădurilor de către firmele austriece", a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE- Federația asociațiilor de români din Europa.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL