Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Facebook, interzis agresorilor sexuali. Află unde s-a dat această lege

Monday, 27 February 2017, 12:00 Sursă: REALITATEA.NET

Josh Stein, procurorul general al statului Carolina de Nord, susține că agresorii se folosesc de rețelele de socializare pentru a aduna informații despre potențialele victime cu vârste sub 18 ani, regula fiind menită să stopeze numărul de ilegalități. „Aceștia află date despre familiile victimelor, hobby-uri, preferințe personale, cum și unde îți petrec timpul liber etc.”, susține Stein.

Chiar dacă aceștia nu au recidivat după îndeplinirea sentinței, ei sunt obligați să respecte regulile privind înregistrarea în programul special dedicat agresorilor de acest fel, precum și un set clar de restricții, printre care păstrarea distanței față de minori și neimplicarea în activități ce implică minori. De asemenea, domiciliul trebuie ales departe de instituții de învățământ și, în unele cazuri, se impune evitarea parcurilor.

În urma acestei decizii, încă 13 state s-au solidarizat cu procurorulșef din Carolina de Nord. În Statele Unite există circa 850.000 de indivizi cu antecedente de agresiuni sexuale, iar 20.000 dintre ei sunt din Carolina de Nord.  

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL