Evaluarea Naţională 2015. Mulţi elevi nu s-au prezentat la proba la Matematică. Care este motivul

Thursday, 25 June 2015, 12:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Anul acesta, în judeţul Olt, Evaluarea Naţională s-a desfăşurat în cadrul a circa 150 de unităţi de învăţământ, lucrările fiind planificate pentru corectare în cadrul a patru centre de evaluare. În judeţ s-au înscris la Evaluare Naţională 2015 un număr total de 3.800 de elevi, deşi iniţial s-a anunţat oficial de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt că vor fi aşteptaţi să susţină examenul pentru admiterea la liceu un număr de 4.262 absolvenţi ai clasei a VIII-a.

„Diferenţa de elevi de la 4.200 anunţată iniţial, şi cea efectivă de dinaintea examenului propriu-zis, este explicabilă prin elevii care au rămas corijenţi între cele două momente”, a precizat profesor Mirela Paraschiv, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, citat de Adevărul.

La proba scrisă la matematică s-au prezentat 3.370 de elevi, în judeţul Olt, dintre cei 3.800 absolvenţi ai clasei a VIII-a înscrişi, lipsind, deci, 430 de elevi. Cifra absenţilor este apropiată de cea înregistrată la prima probă de la Evaluarea Naţională 2015 la limba română desfăşuratăp luni - 23 iunie, unde s-au prezentat 3.390 de elevi. Ambele probe de la Evaluarea Naţională 2015 s-au derulat în judeţul Olt fără tentative de fraudă sau alte incidente.

Când se depun constestaţiile

Imediat după afişarea rezultatelor finale de vineri – 26 iunie, elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii doar în cursul aceleiaşi zile, acestea urmând a fi soluţionate între 27-29 iunie.

Marţi - 30 iunie se vor afişa rezultatele finale de la Evaluarea Naţională 2015. După afişarea rezultatelor definitive la Evaluarea Naţională 2015, respectiv marţi - 30 iunie, elevii împreună cu părinţii lor şi asistaţi de diriginţi vor completa opţiunile în fişele de înscriere la liceu.

Repartizarea în licee

Repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere, din 3 până în 7 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, iar pe data de 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată.

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată pe 22 iulie. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în zilele de 3-4 septembrie.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EDUCAŢIE