Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efectele crizei COVID-19: Economiile din SUA şi zona euro s-ar putea prăbuși în semestrul al doilea, potrivit Fitch Ratings

Thursday, 02 April 2020, 18:42 Sursă: Realitatea.net

Potrivit analizei Fitch Ratings, este vorba despre o prăbuşire "fără precedent a PIB-ului într-un trimestru în timp de pace", experții apreciind că prăbușirea PIB este similară cu ceea ce s-a întâmplat în China în primele trei luni ale anului când au fost introduse măsurile de carantină pentru cetăţeni, iar cea mai mare parte a producţiei a fost oprită".

Fitch precizează că, în situaţia în care criza sanitară se va reduce în a doua jumătate a anului, am putea asista la o relansare notabilă în condiţiile în care ridicarea restricţiilor va duce la un salt al activităţii economice. De asemenea, măsurile de stimulare ale guvernelor ar putea impulsiona şi ele creşterea economică.

Per ansamblu, Fitch se aşteaptă ca activitatea economică mondială să înregistreze un declin de 1,9% în 2020. PIB-ul SUA ar urma să se contracte cu 3,3% în 2020, în timp ce economiile din zona euro şi Marea Britanie vor înregistra un declin de 4,2% respectiv 3,9%.

Fitch Ratings este una dintre cele mai importante agenții de rating din lume, alături de Moody\"s și Standard & Poor\"s. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL