Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rezultate BAC 2017 - Notele sunt online, ce urmează pentru elevi. 3 tipuri de admitere la facultate

Wednesday, 05 July 2017, 13:23 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit regulilor afișate de edu.ro, este considerat promovat elevul care după rezultate finale BAC 2017 are cel puțin media 6 la cele 3 probe scrise (patru, în cazul minorităților), dar și minim media 5 la fiecare dintre probe. Un amănunt interesant este că elevilor cu media 5,99 li se va rotunji media generală la 6.

edu.ro publică rezultate BAC 2017 în jurul orei 12, iar ministrul Educației a anunțat o conferință pentru a prezenta statistici referitoare la examen la ora 12:30. Când vor fi online pe edu.ro, rezultatele pot fi consultate pe județe, în fucție de liceu sau chiar cu căutarea numelui exact al elevului.

Rezultate BAC 2017 - Live update:

UPDATE ora 15: 71% promovabilitate la BAC 2017, cu rezultate excelente în Sibiu și Bacău, dar foarte slabe în județe ca Ilfov, Teleorman și Giurgiu. În acestea trei, promovabilitatea a fost sub 50%.

- notele la BAC 2017 sunt foarte mici, elevii sunt nemulțumiți în special de notele de la română. Proabil o să fie foarte multe contestații la această materie

- Notele au fost publicate la ora 12 fix. Toate notele sunt AICI.

- contestațiile se depun de la orele 16 la 20.

- foarte multe medii de 10 în București și județe. Revenim cu o statistică în scurt timp

EDU.RO - Rezultate BAC 2017. Ce îi așteaptă la admitere pe cei care au luat Bacalaureatul

Potrivit edu.ro, contestațiile la BAC 2017 pot fi depuse miercuri, 5 iulie, între orele 16 și 20. Rezultatele finale, după contestații, apar luni, 10 iulie.

Elevii care au aflat că au promovat examenul de Bacalaureat, după rezultatele din 5 și 10 iulie, pot alege să continue studiile și să participe la Admitere 2017. Sunt 3 tipuri de admitere:

1. admitere cu dosar (contează media și/sau notele de la BAC 2017 și eventual unele medii din anii de liceu)

2. admitere cu examen (notele la BAC 2017 și din anii de liceu NU contează, doar nota de la admitere face diferența; medicina, de exemplu, are un astfel de examen)

3. mixt admitere / note BAC / note liceu (se dă și examen de admitere, dar contează într-o anumită măsură - la alegerea respectivelor universități - și notele de la BAC 2017 sau din liceu)

Rezultate BAC 2017. Ce fac cei care au picat

Pentru cei care au picat BAC 2017, pot să încerce din nou la următoarea sesiune. Înscrierile sunt chiar în a doua parte a lunii iulie, iar probele scrise în august. Elevii pot susține examenul doar la proba la care au picat. Dacă nu au picat nicio probă, dar media lor e sub 6 (să zicem că un elev a luat 5,30, 5,40 și 5 la probele scrise), el poate susține examen fie la toate 3, fie la 2 sau o singură probă.

Sfatul ar fi să se concentreze pe proba la care se consideră pregătiți și să încerce să ia o notă mai mare, peste 7, care să tragă în sus media la BAC 2017.

edu.ro: De câte ori poți da gratuit examenul de BAC

Ei se pot înscrie și la alte sesiuni de Bacalaureat, în 2018, de exemplu. Nu există o limită privind numărul de încercări pe care un elev le poate face pentru a promova examenul de BAC. Totuși, gratuite sunt primele 2 sesiuni, de la a treia încolo elevul plătește pentru susținerea examenului.

Cei care nu au luat BAC 2017 pot să continue prin diverse cursuri de formare profesională. Ei sunt totuși absolvenți de 12 clase, iar mulți angajatori nu cer obligatoriu diplomă de Bacalaureat.

realitatea.net îți prezintă toate detaliile despre BAC 2017, de la rezultate la ghiduri de admitere și oportunități pe piața muncii pentru cei care nu au luat examenul. Rămâneți alături de noi pentru informații actualizate rapid și corect.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL