Coronavirus - România: 1815 de cazuri confirmate

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂ

Monday, 01 September 2014, 13:08 Sursă: REALITATEA.NET

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂ. Din totalul celor 52.389 de candidaţi, au promovat 11.666, respectiv 22,27 la sută. Rezultatul este cu aproximativ 1 la sută mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi sesiune a anului 2013, srie Mediafax.

Din totalul candidaţilor respinşi, 248 au fost eliminaţi pentru fraudă.
Un număr de 9.753 de candidaţi au obţinut medii între 5,00 şi 5,99. Media finală pentru promovarea examenului de BACALAUREAT 2014 trebuie să fie minimum 6.

Cele mai multe medii înregistrate în sesiunea august - septembrie - 10.038 -au fost pe segmentul 6,00 - 6,99.

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂMedia finală pentru promovarea examenului de bacalaureat trebuie să fie minimum 6. Cele mai multe medii înregistrate în sesiunea august — septembrie au fost pe segmentul 6,00 — 6,99, și anume 10.038.

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂ. Afișarea rezultatelor se va face în toate centrele începând de duminică, ora 18,00, urmând ca luni, 1 septembrie, în intervalul orar 12,00 — 16,00, să fie depuse contestațiile. Soluționarea contestațiilor se va realiza între 2 și 3 septembrie iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie, se mai arată în comunicat.

BAC 2014 SESIUNE AUGUST SUBIECTE ROMÂNĂ SCRIS. INCREDIBIL: ELEVII NICI NU ŞI-AU AMINTIT SUBIECTELE

 REZULTATE BAC 2014 EDU.RO: Ministerul Educaţiei publică luni, 1 septembrie, site-ul cu toate notele pe EDU.RO, judeţ cu judeţ. Absolvenţii îşi pot găsi toate notele pe bacalaureat.edu.ro.

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Candidaţii vor afla rezulatele de la centrul de examen unde au susţinut probele scrise, luni, 1 septembrie, până la ora 12.00, pe Edu.ro.

 
EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂ - sesiunea august-septembrie 2014:

18 - 19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

18 - 19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

19 - 20 august Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

21 - 22 august Evaluarea competenţelor digitale – proba D

25 august Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

26 august Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

27 august Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

29 august Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

1 septembrie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

2 - 3 septembrie Rezolvarea contestaţiilor

4 septembrie Afişarea rezultatelor finale

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Perle la BAC-ul de toamnă

Profesorii corectori care au intrat ieri în centrele de evaluare au avut din nou parte de exprimări siropoase. Cei mai mulţi dintre elevi şi-au vărsat oful pe poezie, Bacovia şi Nichita Stănescu nefiind printre autorii preferaţi.

"Mă trezesc în fiecare zi şi mă rog să nu-mi pice iaraşi poezie şi chiar asta a picat, învat doar gen epic, puteţi să intelegeţi? Profa mea ne vorbea doar de Blaga, o frustrare.

Ne vedeam cred că şi la anul, e greu subiectul. Îmi exprima admiraţia pentru profesori, dar rămâneţi acasă….nu aveţi ce corecta la mine. ”, a scris unul dintre candidaţi. Petru unii dintre elevi poezia se rezumă doar la Eminescu, însă nici marele poet nu este pe înţelesul tuturo, scrie adevarul.ro.

Alţii au făcut confuzii majore între autori şi genurile literare: "Poezia Moromeţii a aparut de două ori în viaţa poetului Preda. Are 17 personaje Moromeţii dar cel mai tare e nea ilie.”

Bacovia a scris cele mai mari poeme ale literaturii precum: luceafarul şi mircea cel batrân"

„Ne-a dat Bacovia, super, voi scrie despre Mircea Eliade care are un roman celebru, Plumb" „Bacovia este de aceeasi vârstă cu Eminescu şi scriau în parcul uitat de lume"

Şi cerinţele la textul lui Gib Mihăescu au dat naştere unor răspunsuri greşite, pe alocuri hazlii: „Imperfectul scoate în evident faptul că acum este o întamplare în viaţa lui Gib Mihaescu." „Trasaturile genului epic sunt multe, dar cea mai cool cred că este ca are niste sentimente directe realizate prin poet." În privinţa rolului verbelor la timpul imperfect, unul dintre elevi a oferit un răspuns... personalizat: „Perfectul simplu îl foloseşte iubita mea care este olteancă, adică a făcut o acţiune de mult."

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂ Giurgiu: Doar 6,47% din candidaţi au promovat examenul

Conform datelor furnizate, luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, doar 6,47 la sută dintre candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat în a doua sesiune au fost declaraţi reuşiţi. Astfel, din totalul de 1.074 de înscrişi s-au prezentat la examen 896 de candidaţi, iar dintre aceştia doar 58 au promovat bacalaureatul.

La Liceul Tehnologic Giurgiu niciun candidat nu a luat examenul, iar la alte cinci unităţi de învăţământ doar câte un singur candidat a promovat bacalaureatul în a doua sesiune. Liceele cu un singur candidat care a promovat examenul sunt: Seminarul Teologic ”Teoctist Patriarhul” Giurgiu, Colegiul Tehnic Naval, Liceul Tehnologic ”Udrişte Năsturel” Hotarele, Liceul Tehnologic ”Miron Nicolescu” Giurgiu, Liceul Tehnologic Prundu.

La această sesiune a bacalaureatului, un singur candidat a obţinut media peste 8, nouă candidaţi au obţinut medii între 7 şi 7,99, iar cei mai mulţi, respectiv 48 de candidaţi, au avut între 6 şi 7.

Anul trecut, promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost de 18% în judeţul Giurgiu.

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂ Harghita: Promovabilitate de 23,93 la sută

Procentul de promovare la a doua sesiune a bacalaureatului este de 23,93 în judeţul Harghita, înainte de contestaţii, cu 1,93 puncte procentuale mai mic faţă de anul trecut, existând un liceu unde niciun candidat nu a obţinut medie de trecere.

Secretarul Comisiei judeţene de bacalaureat din Harghita, inspectorul şcolar Hodgyai Laszlo, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că procentul de promovare la a doua sesiune de bacalaureat este de 23,93, înainte de contestaţii.

Potrivit sursei citate, cele mai bune rezultate au fost obţinute la Liceul Teoretic "Kemeny Janos" din Topliţa, unde au promovat 60 la sută din candidaţi, urmat de Liceul Teoretic "Miron Cristea" din Subcetate (57,14 la sută) şi de Colegiul Reformat din Odorheiu Secuiesc, Liceul de Artă "Nagy Istvan" din Miercurea Ciuc şi Liceul Teoretic "Marton Aron" din aceeaşi localitate, toate cu promovabilitate de 50 la sută.

Cele mai slabe rezultate din judeţ s-au înregistrat la Liceul Tehnologic "Tivai Nagy Imre" din Sânmartin, unde niciunul din candidaţii prezenţi la examen nu a promovat, la Liceul Tehnologic "Venczel Jozsef" din Miercurea Ciuc, unde a promovat un singur candidat din cei 50 prezenţi (2 la sută) şi la Colegiul Tehnic "Banyai Janos" din Odorheiu Secuiesc, unde a obţinut medie de trecere un singur elev din cei 32 care au susţinut bacalaureatul (3,13 la sută).

În ceea ce priveşte rezultatele pe discipline, cei mai mulţi înscrişi, adică 848, au fost la disciplina Limba şi literatura română. Dintre aceştia, s-au prezentat la examen 736, însă numai 221 de candidaţi (30,02 la sută) au reuşit să îl promoveze.

Cele mai bune note au fost obţinute la Limba şi literatura maghiară, unde au promovat 92,91 la sută din 254 de candidaţi prezenţi.

La sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, în Harghita s-au înscris 1.057 de candidaţi, s-au prezentat 890 (84,2 la sută) şi 213 au promovat.

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂ Ialomiţa: Promovabilitate de 17,47 % la a doua sesiune

Mai puţin de un sfert dintre absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea a doua în judeţul Ialomiţa au reuşit să promoveze.
Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, Ileana Condruţ, procentul de promovabilitate înregistrat anul acesta pentru a doua sesiune de bacalaureat este de 17,47, cu aproape trei la sută mai mare faţă de cel înregistrat în sesiunea din toamnă de anul trecut.

Pentru a doua sesiune de bacalaureat, în judeţul Ialomiţa s-au înscris 951 de candidaţi, însă la fiecare dintre probe au lipsit câteva zeci. Cea mai mare medie obţinută de un candidat este de sub 8,50.

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNĂ Alba: Promovabilitate de 24,08 la sută la sesiunea a doua

Aproape un sfert dintre candidaţii din judeţul Alba care au susţinut bacalaureatul în a doua sesiune au promovat examenul, procentul de promovabilitate fiind, înainte de soluţionarea contestaţiilor, 24,08, mai ridicat faţă de aceeaşi sesiune din 2013.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă 843 de candidaţi, dintre care 203 au promovat examenul.

Procentul de promovabilitate, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este 24,08, mai ridicat decât în aceeaşi sesiune din 2013, când au promovat 21,91 la sută dintre candidaţi, înainte de contestaţii.

În prima sesiune de bacalaureat din acest an, procentul de promovabilitate a fost 67,80 înainte de soluţionarea contestaţiilor şi 69,15 după contestaţii.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL