Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

După câți ani poate cere Dragnea să fie eliberat condiționat

Monday, 27 May 2019, 16:15 Sursă: REALITATEA.NET

Liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare, poate fi eliberat condiționat după ce a executat 2/3 din pedeapsă, potrivit prevederilor Codului Penal.

Liberarea condiționată se poate acordat dacă "cel condamnat a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depășește 10 ani, sau cel puțin trei pătrimi din durată pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani", este prevederea din Codul Penal.

În cazul lui Dragnea, solicitarea ar putea fi făcută după 2 ani și 4 luni, potrivit calculului Ziare.com. Munca în penitenciar, participarea la programe și activități educaționale, dar și condițiile precare de detenție i-ar putea aduce zile de câștig, care ar reduce acest termen.

Liviu Dragnea poate beneficia de 20 de zile câștigate dacă scrie o carte.

Marian Oprișan: ”Este un moment trist pentru PSD”

Sentință Liviu Dragnea - 27 mai 2019. Liviu Dragnea merge la închisoare! Șeful PSD a fost condamnat definitiv la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare!

nalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunțat, luni, sentinţa definitivă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.

Pentru Liviu Dragnea, sentința de trei ani și șase luni de închisoare cu executare a fost menținută!

Șeful PSD are la dispoziție două ore să se predea la cea mai apropiată secție de poliție. După aceea urmează să fie dus la Penitenciarul Rahova.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL