Dulceaţa-minune care vindecă bolile de ficat. Iată cum se prepară

Wednesday, 13 April 2016, 15:58 Sursă: REALITATEA.NET

Iată cum se prepară:

Se ia un kilogram de flori proaspete de păpădie se pun în 0,5 litri de apă fierbinte şi se aduc până la punctul de fierbere. Se lasă pe foc mic două minute. Apoi se lasă vasul acoperit 20 de minute, şi se strecoară lichidul prin presarea florilor de păpădie.

Sucul de păpădie rezultat se amestecă cu cu un kilogram de zahăr şi se fierbe 5 minute. Se adaugă 5 lămâi de mărime mică sau 2 lămâi mari tăiate mărunt, cu coajă cu tot - dacă sunt bio, dacă nu, folosiţi doar pulpă, şi se fierbe încă 5 minute. În tot acest timp se amestecă permanent. Se ia de pe foc, se lasă să stea 30 de minute în vas acoperit, şi apoi se adaugă 250-300 ml apă curată şi se fierbe încă un minut. După care se pun în borcane pentru păstrare, scrie bzi.ro.

Mod de administrare

Dulceaţă de păpădie se ia cu 30 de minute înainte de masă. Copiii până la 3 ani iau o jumătate de linguriţă de două ori pe zi. Copiii între 3 şi 15 ani iau câte o linguriţă de trei ori pe zi iar adulţii câte o lingură de trei ori pe zi.

Indicaţii terapeutice

Dulceaţă de păpădie se recomandă pentru tratarea inflamatiilor gâtului, bronşite, afecţiuni pulmonare, hepatice, răceli, reumatism, tuberculoză, guţă, boli ale aparatului locomotor, iar extern, se aplică şi sub formă de comprese, pe articulaţiile bolnave.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL