Dosarul surpării de la Mina Lupeni a fost clasat. Doi mineri au murit acolo, în 2017

Thursday, 03 January 2019, 19:37 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, procurorul Darius Roman, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că dosarul privind accidentul de la Mina Lupeni a fost clasat.

“În luna decembrie 2018, s-a dat o soluţie de clasare a dosarului. Soluţia a fost dată de procurorul de caz, în baza articolului 16, litera b, din Codul de procedură penală. Moştenitorii victimelor pot face plângere împotriva soluţiei, aceasta este procedura”, a afirmat procurorul Darius Roman.

Articolul 16, litera b, prevede că "fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege".

În urma accidentului produs în Mina Lupeni, au fost anchetate trei persoane. Este vorba de fostul director al Complexului Energetic Hunedoara, Cosmin Chiuzan, fostul inginer şef cu producţia, Cristian Balea, şi fostul director al Minei Lupeni, Daniel Brânzan.

Reamintim că accidentul de la Mina Lupeni a avut loc în luna octombrie 2017, când 8 mineri au reuşit să se salveze, însă patru au fost surprinşi de malul de pământ şi au rămas blocaţi în subteran. Doi dintre ei au murit.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL