Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosarul lui Miron Mitrea, amânat

Friday, 25 April 2014, 16:42 Sursă: REALITATEA.NET

Motivul amânării a fost faptul că doi dintre martorii chemați în instanță nu s-au prezentat la audieri.

Tot acum, judecătorii au dispus reluarea procedurilor pentru a identifica un cont al mamei lui Mitrea deschis la o bancă din Germania.

La termenul anterior din 14 aprilie, scrie AGERPRES, magistrații au audiat-o pe Viorica Mitrea, mama deputatului PSD, iar aceasta a explicat atunci că banii folosiți la renovarea casei sale provin din câștigarea unui proces pe care ea l-a intentat statului german.

Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, Lucrărilor Publice și Locuinței în perioada 2000-2004, a fost acuzat de DNA de luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, în legătură directă cu infracțiunea de corupție, uz de fals.

În același dosar a fost trimisă în judecată Irina Jianu, fost inspector de stat, șef adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), ulterior inspector general de stat în construcții la ISC, aceasta fiind acuzată de dare de mită, folosirea cu rea-credință a bunurilor societăților comerciale într-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, a fost trimis în instanță Nicolae Popescu, fost arhitect-șef la Primăria Voluntari, acuzat de fals material în înscrisuri oficiale și favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu infracțiunile de corupție.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector șef adjunct și inspector-șef al ISC.

DNA susține că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcții, amenajare și dotare efectuate, cu titlu gratuit și în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză, de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău și SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din județul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL