Dosar penal după incidentele din cimitirul de la Valea Uzului

Friday, 07 June 2019, 14:41 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Jandarmeria a anunţat că s-a deschis dosar penal după incidentele din Cimitirul de la Valea Uzului, dintre românii și maghiarii veniţi să-şi comemoreze, separat, eroii. Vizaţi sunt cei care au rupt porțile cimitirului.

”În legătură cu evenimentele de la cimitirul din Valea Uzului din data de 06 iunie, Centrul de informare publică al Jandarmeriei Române este abilitat să comunice următoarele:

Jandarmeria Română a asigurat, prin structurile sale teritoriale și împreună cu celelalte structuri ale M.A.I, măsurile de ordine și siguranță cu ocazia desfășurării manifestărilor comemorative ce au avut loc pe parcursul zilei de ieri, la cimitirul din Valea Uzului.

Principalele obiective ale misiunii de ieri au vizat prevenirea apariției unor acte de violență între participanții la cele două momente comemorative și evitarea unor acte de profanare a unor morminte din respectivul cimitir, comportamente care ar fi generat un impact emoțional deosebit pentru populația din zonă.

Premergător și pe timpul desfășurării evenimentelor, Jandarmeria împreună cu celelalte structuri M.A.I. au adoptat măsuri preventive pentru detensionarea situației și protecția tuturor participanților.

După terminarea manifestației, o echipă de cercetare din cadrul Inspectoratului de Polițe Județean Bacău a efectuat lucrările specifice necesare identificării criminalistice. Având în vedere aspectele constatate la fata locului, respectiv distrugerea porții de acces în cimitir, s-a dispus constituirea unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 Cod Penal, precum și în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptelor și a identificării persoanelor implicate.

Precizăm totodată că pe timpul misiunii de asigurare a ordinii publice, deși au fost înregistrate câteva momente tensionate, nu au fost situații care să impună intervenția în forță sau alte măsuri speciale.”, se spune în comunicatul Jandarmeriei.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri