Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doi tineri veniți să cumpere pâine au fost amendați

Tuesday, 24 March 2020, 09:12 Sursă: Realitatea.NET

Doi tineri, din Lețcani, Iași au fost amendați cu câte 1000 de lei, deoarece nu aveau documentele prevăzute în Ordonanța militară, având în vedere că au ieșit după ora 22:00.

Aceștia au declarat oamenilor legii că voiau să cumpere pâine.

Citește continuarea pe realitateadeiasi.net.

Ce prevede Ordonanța militară dacă ieși după ora 22:00:

Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 - 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

MESAJ de MAXIMĂ importanță de la Ministerul de Interne. IEȘITUL DIN CASĂ, RESTRICȚIONAT între 6:00 și 22:00

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL