Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doi ciobani au fost atacaţi de un urs, la o stână din Miercurea Ciuc

Monday, 01 May 2017, 09:23 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit primelor informaţii, cei doi ciobani erau fraţi şi se aflau la stână împreună cu tatăl lor. La un moment dat, cei doi au fost atacaţi de un urs, care le-a provocat mai multe răni, înainte ca acesta să fie alungat de tatăl lor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că unul dintre ciobani a fost preluat de SMURD şi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, iar celălalt a fost dus la spital de un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă.

Unul dintre bărbaţi a fost diagnosticat cu plagă muşcată la falanga unei mâini, iar al doilea a suferit o plagă muşcată la gamba şi la laba piciorului drept, ambii fiind în afara oricărui pericol.

În fiecare an, în Harghita sunt cazuri de atacuri ale urşilor, de cele mai multe ori fiind vorba de ciobani aflaţi cu animalele la păscut sau de persoane surprinse în pădure la cules de ciuperci sau fructe, însă şi de oameni care sunt atacaţi în zona culturilor agricole, unde urşii merg în căutare de hrană.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL