Dieta fără sare. Slăbeşti rapid şi sănătos

Sunday, 04 October 2015, 14:17, Sursă: REALITATEA.NET

Sarea favorizează retenţia apei în organism şi, odată cu ea, apariţia celulitei. Totodată, o dietă fără sare te va ajuta să ai o inima mai sănătoasă şi o tensiune arterială în limite normale.

Adaugă părerea ta

Un prim pas în dietă fără sare este să elimini din alimentaţia ta produsele procesate şi produsele semipreparate (şuncă presată, mezeluri). Acestea conţin cantităţi mari de sodiu şi îţi sabotează planul de slăbire.

Ce alimente sunt permise în dieta fără sare?

Consumă legume şi fructe - în special unele care au un conţinut ridicat de apă - carne cu moderaţie, cereale integrale şi produse lactate.

Ai voie să mănânci câte un ou pe zi, iar produsele lactate sunt permise atât timp cât nu conţin sare. Sunt interzise brânza sărată, brânza topită şi caşcavalul pentru că au multă sare, potrivit ele.ro.

Micul dejun

Un bol de de cereale integrale

Prânz

O porţie moderată de carne de pui cu o salată de legume proaspete sau legume preparate la abur

Cină

O supă crema de legume

Pentru a varia meniul, poţi prepara orez cu legume, mâncare de mazăre, legume la grătar sau tocăniţă de ciuperci. Sunt permise sucurile proaspetele de fructe şi dulceţurile şi compoturile făcute în casă. Nu uită să bei apă, cât mai multă apă, pentru a te hidrata şi a detoxifia rapid organismul.