Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

"Diaspora dă papucii!" - noul protest anunțat pe 10 august, în Piața Victoriei din Capitală

Wednesday, 05 August 2020, 09:14 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

10 august rămâne data la care se organizează proteste de către reprezentanții Diasporei cu privire la nemulțumirile pe care aceștia le-au adunat în timp față de cei care ne conduc. Vorbim de data aceasta de un protest cel puțin inedit pentru că, pe mai multe pagini de socializare, reprezentanții Diasporei invită oamenii la un protest cu încălțăminte. Concret, fiecare persoană care a suferit în urma violențelor din 10 august sau este nemulțumită de aleși, este invitată să vină în Piața Victoriei cu o pereche de pantofi.

"Diaspora dă papucii!" este numele mai mult decât sugestiv al protestului care urmează să aibă loc pe 10 august și asta în contextul în care DIICOT a anunțat că procurorul-șef al acestei structuri de parchet infirmă deciziile de clasare pentru cei trei șefi din Jandarmerie, precum și pentru fostul secretar de stat din anul 2018, care se aflau la conducere în momentul în care au avut loc violențele.

Asta deși inițial, în urmă cu aproximativ o lună, procurorul de caz a decis ca cei 4 să nu fie, în continuare, cercetați pentru complicitate la abuz în serviciu, dar și complicitate la fals intelectual. Este însă nevoie și de o decizie a judecătorilor de la Curtea de Apel București (CAB) pentru ca dosarul să meargă mai departe, iar cele patru persoane - trei șefi din Jandarmerie, precum și un fost secretar de stat - urmează în continuare să fie urmăriți penal pentru acuzațiile aduse.  


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL