Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dezastru la bursele din China. Guvernul comunist nu a strâns șurubul care trebuie

Monday, 27 July 2015, 11:59 Sursă: REALITATEA.NET

Căderea bursei vine în condițiile în care Guvernul de la Beijing a făcut încercări repetate de stopare a dezastrului în ultimele săptămâni.

Revenirea momentană a piețelor a fost subminată luni de îngrijorările privind starea economiei și de teama că politicile fiscale laxe ale Beijingului se apropie de final, potrivit Hotnews.ro.

Indicele CSI300, care include cele mai mari companii listate in Shanghai si Shenzhen, a căzut 8,6, pana la 3.818 puncte, iar Shanghai Composite Index a pierdut 8,5%, pana la 3.725 puncte, informeaza Reuters.

Nu este inca foarte clar ce a cauzat caderea rapida din sesiunea de dupa-amiaza. Demoralizarea din piata a fost accentuata si de datele oficiale de luni care au aratat ca profitul companiilor indutriale a scazut cu 0,3% in iunie, dupa ce in mai crescuse cu 0,6%.

Guvernul a lansat mai multe planuri de reformare a burselor, dar toate au cazut in umbra eforturilor de a opri declinul cotatiilor bursiere, arată sursa citată.

Regimul de Beijing tinde sa devina acum si mai interventionist pe burse, dar si la nivelul intregii economii.

Una din masurile deja luate in acest sens sunt injectarea in China Securities Finance Corp. a 483 de miliarde de dolari pentru sustinerea cotatiilor bursiere.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL