Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Detalii șocante despre atacul din Paris. Tânărul pakistanez voia să dea foc redacției Charlie Hebdo

Tuesday, 29 September 2020, 17:27 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Într-o conferință de presă,  procurorul Richard a precizat că asupra atacatorului au fost găsite trei sticle cu solvent marca White Spirit, un produs inflamabil.

Mai mult, agresorul a acţionat sub o identitate falsă, pretinzând că are 18 ani, în loc de 25. În telefonul său, anchetatorii au găsit o fotografie a paşaportului său real, din care rezultă că în cheamă Zaheer Hassan Mahmoud și că s-a născut în Pakistan, în 1995.

Când a fost reținut, suspectul principal s-a prezentat ca fiind Hassan Ali, născut în 2002, în Pakistan. Sub această identitate a beneficiat de alocaţia pentru copii când a ajuns în Franța, în 2008. 

Procurorul a mai transmis că agresorul ”era total necunoscut serviciilor de informaţii”, transmite Agerpres.

Tânărul pakistanez și-a recunoscut fapta, despre care a spus că a fost o reacție la publicarea caricaturilor cu profetul Mohamed.

Pe 2 septembrie, Charlie Hebdo a republicat caricaturile, în contextul în care, pe 10 noiembrie, va începe procesul complicilor autorilor atacurilor jihadiste din ianuarie 2015, soldate cu 12 morți. După atac, săptămânalul satiric și-a mutat sediul într-o locație secretă, informație pe care atacatorul nu o știa.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL