Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizie DE ULTIMĂ ORĂ a Curții Supreme din SUA: Donald Trump, obligat să își pună declarațiile fiscale la dispoziția unui procuror

Thursday, 09 July 2020, 18:30 Sursă: Realitatea.net

Decizia, luată cu șapte voturi pentru și două împotrivă, presupune că somația adresată firmei de contabilitate folosită de Trump, Mazars LLP, pentru obținerea diverselor documente financiare ale președintelui american trebuie respectată.

Acestea ar urma să fie puse la dispoziția juriului ca parte a unei investigații penale.

Avocații lui Trump au argumentat că un președinte în exercițiu este imun în fața oricărei anchete penale în timpul exercitării mandatului, însă judecătorii Curții Supreme au arătat că „niciun cetățean, nici măcar președintele, nu poate eluda prezentarea de documente necesare unei investigații penale”, potrivit AFP.

Curtea este așteptată să emită în scurt timp și o hotărâre cu privire la citația emisă de o comisie a Camerei Reprezentanților din Congresul SUA pentru a obține documentele financiare ale președintelui american.

Decizia a declanșat o furtună pe pagina de Twitter a președintelui Trump, acesta postând mai multe tweet-uri în decurs de câteva minute.

Într-unul din acestea el se declară victima unei investigații politice, amintind că a „câștigat vânătoarea de vrăjitoare a lui Mueller și altele”.

Vă reamintim că, spre deosebire de alți președinți americani, Donal Trump a refuzat în repetate rânduri să își pună la dispoziție declarațiile fiscale și alte documente care ar putea furniza detalii cu privire la averea sa și activitățile companiei sale imobiliare, The Trump Organization, mai arată sursa citată.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL