Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De când vor purta bucureștenii MASCĂ, obligatoriu, și pe stradă. Anunțul lui Raed Arafat despre rata infectării

Wednesday, 14 October 2020, 20:38 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Miercuri, rata de infectare în București a ajuns la 2,82 la mie, de la 2,28, anunțată vineri, 9 octombrie. Rata de infectare a fost inclusă pentru prima dată în raportările despre bilanțul epidemiei de coronavirus în urmă cu cinci zile, pentru județele care au depășit pragul de 1,5 la mie.

Până la incidența infectărilor de 3 la mie incidență, masca este purtată obligatoriu în spații aglomerate și la 50 m de școli. 

Masca devine obligatorie în toate spațiile deschise din momentul în care rata de infectare depășește pragul de 3 la mie.

În interior, masca este obligatorie de la ridicarea stării de urgență, care a durat două luni.

Masca de protecție este obligatorie din 15 mai în spațiile publice închise, magazine, transport în comun și la locul de muncă.

Stabilirea pragulu ide la care purtarea măștii în spațiile deschise devine obligatorie a fost decisă miercuri de Guvern.

Executivul a aprobat, prin hotărâre, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile și noile restricții stabilite marți de  Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Noile măsuri prevăd obligativitatea purtării măștii în spații deschise, dacă rata de infectare este mai mare de 3 la mie. Tot la o astfel de incidență, restaurantele și cafenele se închid. În maximum 48 de ore de la atingerea acestei rate de infectare, comitetele judeţene/municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă constată situația, iar măsurile intră în aplicare automat, a mai spus Raed Arafat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern.

Măsurile se înăspresc: masca de protecție, OBLIGATORIE în spațiile aglomerate. Restaurantele și teatrele vor funcționa după 3 SCENARII

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL