O nouă ediție limitată pentru modelele Dacia

Thursday, 21 February 2019, 22:57 Sursă: REALITATEA.NET

Dacia a anunțat că va prezenta la Salonul Auto de la Geneva de la începutul lunii martie o nouă ediție limitată pentru modelele pe care le are în gamă.

Adaugă părerea ta

Dacia va lansa în martie la Salonul Auto de la Geneva o ediție limitată Ultimate pentru Duster, Logan și modelele din familia Stepway. În cazul lui Duster noutatea principală va fi includerea camerei Multi View în echiparea standard.

Noua ediție limitată va primi numele Ultimate și va fi disponibilă pe Duster, Logan și modelele din familia Stepway, inclusiv Sandero, Logan MCV, Lodgy și Dokker. Constructorul de la Mioveni a menționat că ediția limitată va fi disponibilă în două noi culori de caroserie, și anume Fusion Red și Highland Grey.

Dacia nu a furnizat niciun fel de alte detalii despre noua ediție limitată, însă a menționat ca aceasta va fi cunoscută sub numele Techroad pe anumite piețe europene, inclusiv Franța, Italia și Marea Britanie.

De altfel, cu numai câteva zile în urmă, publicațiile franceze Daciattitude și L'Argus au publicat o serie imagini și detalii despre ediția limitată Techroad, despre care afirmă că va include câteva noutăți de natură estetică și tehnică. Astfel, ediția limitată include jante de 17 inch cu inserții roșii pentru Duster și de 16 inch pentru celelalte modele, în timp ce la interior scaunele beneficiază de o tapițerie specifică.

Din punct de vedere tehnic, sursele citate menționează că, în cazul lui Duster, ediția Ultimate se bazează pe nivelul de echipare Prestige și că include în standard camera Multi View (care în mod obișnuit costa 250 de euro), dar și avertizorul pentru unghi mort (care în mod obișnuit este achiziționat separat pentru 200 de euro).

Camera Multi View utilizează patru camere (cea de marșarier, una montată în partea frontală și două integrate în oglinzile laterale) pentru a-i oferi celui de la volan informații importante la rularea în off-road sau în parcările înghesuite. Varianta Dacia a Around View Monitor-ului apărut în Alianță în premieră acum 5 ani pe Nissan Qashqai este însă una simplificată. De exemplu, software-ul utilizat de Dacia nu "combină" aceste patru imagini pentru a compune o imagine "din elicopter" a mașinii, ci transmite patru imagini individuale accesabile prin meniul simplu și ușor de înțeles de pe display.

În cazul lui Duster, ediția limitată Ultimate va fi disponibilă împreună cu motorul turbo pe benzină de 1.33 litri de 130 CP și 150 CP, dar și cu unitatea diesel Blue dCi de 115 CP în versiunile 4x2 și 4x4. Mai multe detalii despre noua ediție limitată Ultimate vor fi disponibile la prezentarea oficială de la Geneva.

Alte articole din: AUTO MOTO