Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dacă primești acest email din parte Poliției, ai mare grijă - este fals. Cea mai nouă păcăleală care circulă online

Tuesday, 07 April 2020, 07:35 Sursă: Realitatea.NET

In spatiul virtual circula un e-mail care a fost trimis mai multor persoane ca provenind din partea Politiei Romane.

„Sunteți invitat de această notificare la Sediul Poliției Române privind o anchetă în curs de desfășurare”, scrie în mail-ul cu pricina. Mesajul este scris într-o limbă română îndoielnică. De exemplu, „Compliment”, este forma de salut, în loc de „Bună ziua!”.


"Mentionam ca aceasta nu reprezinta o activitate procedurala legala prin care o persoana este invitata la sediul unei unitati de politie pentru a da relatii cu privire la o ancheta penala", a declarat BOGDAN GHEBAUR, purtător de cuvânt al Poliției Române


Utilizatorul vizat este, în continuare invitat să acceseze așa-zise documente ce ar conține informații, iar mesajul este semnat, la final, cu numele șefului Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu. Adevărații polițiști trag un semnal de alarmă că astfel de e-mail-uri sunt false.

Politistii au demarat in acest caz cercetari pentru a descoperi sursa acestor e-mail-uri si pentru a trage la raspundere persoanele care au transmis mesajul.

Experții în securitate cibernetică ne sfătuiesc să fim precauți și să nu accesăm astfel de mesaje pentru că riscăm să ne infectăm dispozitivele.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL